Baka från tyskaboken
Hittade ett recept i min tyskabok, och kom överäns med Tyskalärarn att jag skulle "Give it a go". :D

Det var ju inte MOAHHAHAH-gott, men gott var det. :D Det smakade som en tjock fluffig pankaka med äggröre-konstistens.
Det kallas Kaiserschmarrn och är en Österrikisk delikatess....ellernått! Hhahaha.
.
Det här behöver man:
125 g mjöl
En matsked socker
1-2 tesked vaniljsocker
1,5 dl socker
4 äggvitor
4 äggulor
1 nypa salt
2 matskedar smör att steka i
50 g russin
2 matskedar florsocker
.
Så här gör du:
Blanda ihop en smat med Mjöl, socker, vaniljsocker, mjölk och äggulor.
Ta sen en annan skål och lägg ner äggvitorna med en nypa salt och vispa med elvisp det tills det blir en vit fluffig smet som dom på tyska kallar "Snö" (Schnee).
Häll sedan ner "Snön" i den gula smeten. Förbered en stor stekpanna med smält smör i. Häll ner smeten i pannan och häll på russin.
Låt steckas tills den blir gyllen brun på undersidan. Ta sen två skedar och dela lite hit och dit medan du vänder allt.
Lägg upp på en talrick och pudra med florsocker. Sen är det bara att äta! :D





Det vita är äggvita och inte grädde ^^






Kommentarer
Trackback